Tajska FDA wzywa dystrybutora Mie Sedaap do zamówienia zawieszenia sprzedaży wszystkich smaków dostępnych w Tajlandii po rzekomym wykryciu pestycydu tlenku etylenu we wstępnym teście laboratoryjnym

ZDJĘCIE: Mi Sedaap TH -

Krajowy –

Tajska Agencja ds. Żywności i Leków (FDA) w piątek, 21 października, nakazała zawieszenie sprzedaży wszystkich makaronów błyskawicznych Mie Sedaap z Indonezji po wykryciu tlenku etylenu, substancji powszechnie występującej w pestycydach, w smakach Mie Sedaap sprzedawanych w Tajlandii.

FDA przeprowadziła test po tym, jak Singapurska Agencja Żywności poinformowała 6 października o obecności tlenku etylenu w makaronach instant Korean Spicy Soup i Korean Spicy Chicken. Później tajska FDA początkowo stwierdziła, że ​​dokładne smaki nie były importowane na rynek tajlandzki.

Jednak smaki sprzedawane w Tajlandii były początkowo testowane. Dwie partie Mie Sedaap Korean Spicy Chicken, jedna z 25 listopada 21 i wygasła 25 listopada 22, a druga z 07 21 grudnia i wygasła 07 22 grudnia, wykryły obecność niebezpiecznej substancji.

.ระงับขายบะหมี่กึ่งสำเร็จรูป ซีดาพ ปมสิงคโปร์เรียกคืนหลังพบสารปนเปื้อน

FDA następnie nakazała Ministerstwu Zdrowia Publicznego monitorowanie dystrybucji wszystkich ośmiu smaków sprzedawanych w Królestwie, podczas gdy pozostałe smaki były testowane. Dystrybutor firmy został poproszony o wydanie wstrzymania sprzedaży makaronów błyskawicznych do czasu potwierdzenia wyników analizy.

Obraz

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=–=–=–=–==-

Potrzebujesz ubezpieczenia Covid-19 na następną podróż do Tajlandii? Kliknij tutaj.

Śledź nas na Facebook

Dołącz do nas na LINE, aby złamać alerty!

Zapisz się!
Nie Meechukhun
National News Writer w The Pattaya News od września 2020 r. do października 2022 r. Urodzona i wychowana w Bangkoku, Nop lubi opowiadać historie o swoim rodzinnym mieście słowami i obrazami. Jej doświadczenie edukacyjne w Stanach Zjednoczonych i pasja do dziennikarstwa ukształtowały jej autentyczne zainteresowania społeczeństwem, polityką, edukacją, kulturą i sztuką.