Pattaya —
13 czerwca na plaży Pattaya oficjalnie rozpoczęła się 6. edycja festiwalu „EEC Good Food Good Vibes”, skupiającego kulinarne rozkosze trzech wschodnich prowincji Tajlandii: Chonburi, Rayong i Chachoengsao.
Wydarzenie organizowane jest przez Władze Turystyki i Sportu prowincji Chonburi i miasta Pattaya, a jego celem jest zaprezentowanie wyjątkowej oferty kulinarnej i dziedzictwa kulturowego wschodniego regionu Tajlandii.
Festiwal oferuje przepyszny wybór dań kuchni lokalnej i renomowane restauracje z każdej prowincji. Główne atrakcje to Kuay Teaw Pak Mo (popisowe danie z Chachoengsao, składające się z cienkiego makaronu ryżowego gotowanego w aromatycznym bulionie), grillowane owoce morza z pikantnym sosem i świeżo grillowanymi kalmarami z Rayong, pulchnymi i soczystymi ostrygami z farm ostryg Rayong oraz Ho Mok Yang Sam Kai (tradycyjne danie z Chonburi).
Oprócz pysznego jedzenia festiwal oferuje także bezpłatne koncerty na żywo kilku utalentowanych tajskich artystów.
Festiwal „EEC Good Food Good Vibes” to wydarzenie, które koniecznie trzeba odwiedzić dla każdego, kto szuka smaku różnorodności kulinarnej Tajlandii. Wydarzenie będzie trwało do najbliższej niedzieli każdego wieczoru od około 4:XNUMX do późna na plaży Pattaya w pobliżu Central Mall!
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=
Chcesz zareklamować się u nas lub zapytać o promocję swojej firmy, wydarzenia, organizacji charytatywnej lub wydarzenia sportowego? Napisz do nas na Sales@ThePattayanews.com