Hyatt Regency Koh Samui wkracza na talerz jako wytworne miejsce do spożywania posiłków

Poniżej znajduje się informacja prasowa. Ich wypowiedzi są ich własnymi.

KOH SAMUI, Tajlandia (15 września 2021 r.) — Jako Sycylijczyk Frederik Farina jest przesiąknięty kulturą kulinarną, która kładzie nacisk na prostotę i zrównoważony rozwój.

Doświadczony wizjoner F&B wykorzystuje swoją zakorzenioną filozofię kulinarną, aby uczynić Hyatt Regency Koh Samui najbardziej ekscytującym miejscem kulinarnym na legendarnej rajskiej wyspie Tajlandii.

Farina, która spędziła 18 lat z Hyatt w Azji Południowo-Wschodniej, jest dyrektorem kulinarnym w nowoczesnym kurorcie, który jest bardzo oczekiwanym dodatkiem do portfolio luksusowych obiektów noclegowych na Koh Samui, które zostało zaprezentowane na początku lipca.

Współpraca między trzema największymi projektantami hoteli w Tajlandii — Office of Bangkok Architecture, August Design i PLandscaping — ta 140-pokojowa nieruchomość zajmuje osiem akrów prywatnego wybrzeża w północno-wschodnim zakątku Samui.

W swojej roli Farina nadzoruje trzy koncepcje gastronomiczne w ośrodku. Obejmują one SESUN — modny grill przy plaży, który specjalizuje się w świeżych owocach morza i najwyższej jakości mięsie ze śródziemnomorskim akcentem — oraz całodzienną restaurację Yangna, w której można wybierać z menu od autentycznych dań tajskich po międzynarodowe specjały.

Frederik Farina, na zdjęciu w ogrodzie ziołowym w Hyatt Regency Koh Samui, ma nadzieję, że ośrodek będzie jednym z najlepszych miejsc gastronomicznych na Koh Samui

Dopełnieniem kulinarnej listy kurortu jest Oasis on the Rocks: romantyczny stół szefa kuchni na ustronnym cyplu obok wód Zatoki Tajlandzkiej.

Wszystkie trzy różnią się znacznie pod względem atmosfery i oferty żywnościowej. Jednak to, co ich łączy, to laserowe skupienie Fariny na wykorzystaniu produktów premium (w miarę możliwości pozyskiwanych lokalnie), aby dostarczać klientom wielozmysłowych wrażeń.

„Zdecydowanie kieruję się produktem, więc wszystko sprowadza się do jakości, pochodzenia i obsługi produktów” – powiedział. „Zrobienie tego prawidłowo pozwala nam dostarczać doznania kulinarne, które odzwierciedlają lokalizację oraz jej tradycje kulinarne i elementy kulturowe, przy jednoczesnym zachowaniu otwartej na zewnątrz filozofii o szerokim atrakcyjności”.

W SESUN nacisk kładzie się na super świeże owoce morza z Koh Samui. Sieć rybacka na dachu łowiska odzwierciedla pochodzenie owoców morza, które są dostarczane ze zrównoważonych źródeł przez lokalnych rybaków. Morska nagroda jest następnie grillowana na łupinach kokosa w stylu Samui, aby nadać jej maksymalny smak. Inne atrakcje menu obejmują soczyste steki Wagyu i dania inspirowane kuchnią śródziemnomorską, które w pełni wykorzystują produkty z ekologicznego ogrodu kurortu.

Yangna oferuje więcej w stylu tajskiego ognia ze specjałami z całego Królestwa reprezentowanymi w menu wraz z innymi opcjami, od chińskiego dim sum po zachodnie komfortowe jedzenie i kreatywne sałatki. Niezbędne do spróbowania dania obejmują garść autentycznych południowych tajskich curry pachnących odważnymi przyprawami.

Tymczasem Oasis on the Rocks obsługuje gości szukających bardziej intymnych doznań kulinarnych. Słabo oświetlone lampy oświetlają ścieżkę wzdłuż skał do platformy z widokiem na fale, gdzie znajduje się stół dla dwojga dla par, które mogą wybierać spośród trzech pysznych zestawów menu: owoce morza, tajska lub śródziemnomorska.

To niezapomniana podróż, która wykorzystuje piękno wspaniałej lokalizacji kurortu. Zgadza się to również z pragnieniem Fariny, by wywołać poczucie miejsca w kulinarnych doświadczeniach, których był kuratorem w tym obiekcie.

„Ostatecznym celem jest dostarczanie kuchni z osobowością” – dodał. „Odnosząc się do miejsca, w którym się znajdujesz, możesz zwiększyć docenienie miejsca docelowego”.

Wysyłanie
recenzja użytkownika
0 (0 głosów)
Zapisz się!
Adam Judd
Pan Adam Judd jest współwłaścicielem TPN Media od grudnia 2017 roku. Pochodzi z Waszyngtonu w Ameryce, ale mieszkał także w Dallas, Sarasocie i Portsmouth. Ma doświadczenie w sprzedaży detalicznej, HR i zarządzaniu operacjami. Od wielu lat pisze o wiadomościach i Tajlandii. Mieszka w Pattaya od ponad dziewięciu lat jako pełnoetatowy mieszkaniec, jest dobrze znany lokalnie i regularnie odwiedza ten kraj od ponad dekady. Jego pełne dane kontaktowe, w tym dane kontaktowe biura, można znaleźć na naszej stronie Kontakt poniżej. Historie prosimy o e-mail Editor@ThePattayanews.com O nas: https://thepattayanews.com/about-us/ Skontaktuj się z nami: https://thepattayanews.com/contact-us/