PR: World Gourmet Festival powraca do Bangkoku z edycją Star Studded 2022

Bangkok:

Najbardziej znane i najdłużej działające międzynarodowe wydarzenie kulinarne w Bangkoku, World Gourmet Festival, powraca do Miasta Aniołów, aby zebrać pod jednym dachem nagradzanych szefów kuchni na tygodniowe świętowanie wyjątkowego jedzenia w połączeniu z doskonałymi winami w środowisku, które sprzyja swobodnej wymianie pomysły.

Odbywający się od 6 do 11 września 2022 roku w Anantara Siam Bangkok Hotel festiwal obiecuje niezwykły skład najlepszych szefów kuchni na świecie, którzy zaprezentują swoje charakterystyczne style pod jednym z najbardziej ekskluzywnych adresów w stolicy. Dziewięciu uznanych szefów kuchni z Holandii, Francji, Włoch, Wielkiej Brytanii i Tajlandii z czterema gwiazdkami Michelin zaprezentuje międzynarodową kulinarną ekstrawagancję:

– Peter Gast: Graphite w Amsterdamie, Holandia (1 gwiazdka Michelin)

– Davide Caranchini: Materia w Como, Włochy (1 gwiazdka Michelin)

– Nicolas Isnard: Auberge de la Charme w Prenois, Francja (1 gwiazdka Michelin)

– Amerigo Sesti: J'AIME by Jean-Michel Lorain w Bangkoku, Tajlandia (1 gwiazdka Michelin)

– Christian Martena: Clara w Bangkoku, Tajlandia

– Sugio Yamaguchi: Botanique w Paryżu, Francja

– Chudaree „Tam” Debhakam: Baan Tepa w Bangkoku, Tajlandia

– Claire Clark: Pretty Sweet w Londynie, Wielka Brytania

– Sutakon Suwannachot: Chocolatier Boutique Café w Bangkoku, Tajlandia

 

Uroczystość rozpocznie się uroczystą kolacją 6 września, która odbędzie się w sali balowej Anantary Siam, dając gościom przedsmak tego, co nadejdzie podczas festiwalu: wykwintne przystawki od Sugio Yamaguchiego i Petera Gasta, dania główne od Nicolasa Isnarda i Davide Caranchiniego, deser od Claire Clark i petit four od Anupong Nualchawee, szefa cukierni Anantary Siam. Doświadczenie jest otwarte dla publiczności, a bilety są dostępne za 8,500 bahtów ++ na pięciodaniowy posiłek, w tym pary win.

Podczas festiwalu każdy szef kuchni zorganizuje od dwóch do trzech ekskluzywnych kolacji w wielokrotnie nagradzanych hotelowych restauracjach Biscotti, Madison, Spice Market, Guilty i Shintaro, a angielska mistrzyni cukiernictwa Claire Clark, słusznie uważana za jedną z najlepszych cukierników na świecie. oraz Sutakon Suwannachot z Bangkoku z MasterChef Thailand i Top Chef Thailand Dessert będą prezentować swoje wyrafinowane słodycze w Lobby Lounge przez cały tydzień.

W restauracji Guilty, zupełnie nowym lokalu gastronomiczno-rozrywkowym Anantara Siam, słynny szef kuchni Peter Gast zorganizuje trzy kolacje w dniach 8, 9 i 10 września, zapraszając miłośników jedzenia do skosztowania wykwintnych smaków, dzięki którym jego restauracja Graphite w Amsterdamie w Amsterdamie została wyróżniona przez przewodnik Michelin. gwiazda.

W Biscotti, Christian Martena z restauracji Clara w Bangkoku będzie serwować prawdziwą włoską ucztę w dniach 7 i 8 września, a następnie jeszcze dwie noce włoskiej ekstrawagancji dzięki uprzejmości Davide Caranchi, która została nagrodzona przez przewodnik L'Espresso Best Italian Young Chef 2018 oraz którego restauracja Materia znalazła się w kolekcji „50 Best Discovery” przez World's 50 Best.

W Madison Steakhouse Nicolas Isnard wyda dwie kolacje, 7 i 8, pokazując tłumowi smakoszy, dlaczego w wieku 27 lat został nagrodzony godną uwagi nagrodą „Młody talent” od przewodnika Gault Millau. 9 i 10 września kuchnię Madison przejmie kolejna gwiazda kulinarna, Amerigo Sesti. Zasłużył sobie na odznaczenia w słynnym Côte Saint Jacques Jeana-Michela Loraina, a teraz kieruje kuchnią w J'AIME by Jean-Michel Lorain, jednej z najlepszych restauracji w Bangkoku.

Miłośnicy kuchni francuskiej znajdą coś, czego nie można przegapić w Shintaro, gdzie 8, 9 i 10 września Sugio Yamaguchi będzie odtwarzał ducha i smaki francuskiego regionu Lyonu.

Na Spice Market Chudaree „Tam” Debhakam, najmłodszy szef kuchni, który kiedykolwiek rywalizował w Top Chef Thailand, będzie serwował autentyczne dania kuchni tajskiej 8, 9 i 10 listopada.

Tradycyjnie w ostatnich latach powrócą ekskluzywne imprezy towarzyszące, w tym niezwykle popularny World Gourmet Brunch w niedzielę 11 września 2022 r. Codzienne lekcje gotowania prowadzone przez wszystkich szefów kuchni będą to niepowtarzalna okazja do poznania nowych technik, a także skosztowania specjalnie przygotowanych dań z repertuaru szefów kuchni World Gourmet Festival oraz mistrzowskiej klasy wina w dniu 7 lipca.

22. Światowy Festiwal Smakoszy z dumą wspiera Fundację Opieki Domu Dziewcząt Rajavithi pod Patronatem Jej Królewskiej Wysokości Księżniczki Soamsawali. 600 THB za sprzedany bilet na kolację oraz dochód z aukcji, które odbywają się przez cały festiwal, zostaną przekazane na Fundusz.

Rezerwacje na 22. Światowy Festiwal Smakoszy w hotelu Anantara Siam Bangkok są niezbędne i można ich dokonać odwiedzając www.worldgourmetfestival.asia, gdzie dostępne są szczegółowe informacje i ceny wszystkich wydarzeń, lub e-mail: wff.asia@anantara.com lub telefon +66 2 126 8866.

Pakiet zakwaterowania na Amazing World Gourmet Festival w hotelu Anantara Siam Bangkok oferuje smakoszom wspaniałą okazję do przeżycia niezwykłej międzynarodowej uczty kulinarnej prowadzonej przez jednych z najlepszych światowych szefów kuchni w sercu jednej z najbardziej zagadkowych stolic świata. Ta oferta specjalna zaczyna się od 16,000 XNUMX THB za pokój za noc i obejmuje zakwaterowanie dla dwóch osób, obfite śniadanie w formie bufetu oraz stolik dla dwóch osób podczas kolacji szefa kuchni każdego wieczoru w okresie pobytu. Aby uzyskać więcej informacji na temat tej oferty specjalnej lub dokonać rezerwacji, odwiedź www.anantara.com/pl/siam-bangkok/oferty lub skontaktuj się z hotelem Anantara Siam Bangkok przez e-mail rezerwacje.asia@anantara.com lub telefon +66 2 126 8866.

22. Światowy Festiwal Smakoszy w hotelu Anantara Siam Bangkok jest sponsorowany przez Citibank NA, Urząd Turystyki Tajlandii, a oficjalnymi partnerami medialnymi są Prestige Thailand i HELLO! Tajlandia.

Poprzedni to komunikat prasowy opublikowany za pełną zgodą i autoryzacją organizacji wymienionych w materiałach PR i mediach TPN. Oświadczenia, przemyślenia i opinie organizacji biorącej udział w komunikacie prasowym są całkowicie ich własnymi i niekoniecznie muszą odzwierciedlać wypowiedzi mediów TPN i jej pracowników.

Zapisz się!
Adam Judd
Pan Adam Judd jest współwłaścicielem TPN Media od grudnia 2017 roku. Pochodzi z Waszyngtonu w Ameryce, ale mieszkał także w Dallas, Sarasocie i Portsmouth. Ma doświadczenie w sprzedaży detalicznej, HR i zarządzaniu operacjami. Od wielu lat pisze o wiadomościach i Tajlandii. Mieszka w Pattaya od ponad dziewięciu lat jako pełnoetatowy mieszkaniec, jest dobrze znany lokalnie i regularnie odwiedza ten kraj od ponad dekady. Jego pełne dane kontaktowe, w tym dane kontaktowe biura, można znaleźć na naszej stronie Kontakt poniżej. Historie prosimy o e-mail Editor@ThePattayanews.com O nas: https://thepattayanews.com/about-us/ Skontaktuj się z nami: https://thepattayanews.com/contact-us/